רגע לפני שאתם עולים על המטוס, נדרש מכם להוציא ויזה לטובת כניסה להודו. אם בעבר היה מדובר בהליך מסורבל למדי, כיום ניתן להוציא ויזה באופן מהיר ופשוט. כיצד? להלן הפרטים.

הוצאת ויזה להודו: כבר לא צריך לחכות שעות בש.מ אשרות

אם בעבר היה נדרש להגיע לש.מ אשרות שהיה הגורם המוסמך היחיד לצורך הוצאת ויזה להודו, כיום ניתן להוציא ויזה אלקטרונית באופן קל ופשוט מהבית. למעשה, ויזה להודו היא בגדר חובה בשל העובדה כי אזרחי מדינות זרות ובפרט ישראל נדרשים להוציא ויזה לתקופה של עד חצי שנה, ולאחריה נדרש לצאת מהמדינה. את התהליך של הוצאת ויזה אין ישראלי שביקר בהודו ולא מכיר: הגעה פיזית למשרדים, מילוי טפסים ורק לאחר מכן המתנה שיכולה להגיע גם לשבועיים עד לקבלת האישור לוויזה. אולם, כיום דרך חברות מקצועיות המתמחות בתחום ניתן לקצר את ההליך ולהוציא ויזה להודו במהירות באתר דרך מילוי פרטים (בעברית) ולאחר מכן לקבל את הוויזה בפרק זמן של בין שלושה עד חמישה ימים בלבד, ישירות למייל. מדובר בהליך קל ופשוט, אולם בכדי שתוכלו לבצע אותו על הצד הטוב ביותר רצוי להתכונן מראש עם תמונת פספורט עדכנית אותה נדרש להעלות כמו גם לבחון כי הדרכון שלכם בתוקף וכי מילאתם את הפרטים באופן מלא. שימו לב כי החברות מציעות שירות של נציג שיכול למלא בעבורכם את הפרטים בשיחת טלפון, אולם מדובר בעלות כספית נוספת אותה נדרש לשלם מעבר לתשלום של הוצאת וויזה.

לקראת הטיול: הכירו את כל הדרכים להוצאת ויזה להודו

סוגים שונים של וויזות

במידה ואתם מגיעים להודו למטרת טיול, תוכלו להוציא וויזת תיירים שתקפה ל-30 יום מרגע הכניסה להודו. הוויזה מאפשרת לכם להיכנס פעמיים להודו במסגרת הביקור, והיא עולה כ 230 ₪. באינטרנט ניתן להוציא ויזה גם לשנה שמאפשרת כניסות בלתי מוגבלות למדינה בפרק זמן של 365 יום, אולם כל הטיול שלכם מוגבל ל 90 יום לאחריו תידרשו לצאת מהמדינה. העלות של הוויזה הזו היא 290 ₪. במידה ואתם מתכננים טיול ארוך יותר, ניתן לקבל וויזה שתוקפה הוא לחמש שנים ועלותה היא 430 ₪, אולם גם כאן צריך לשים לב כי הכניסה מוגבלת ל 90 יום בלבד. שימו לב כי התוקף של הוויזה נקבע ביום שנכנסתם להודו, ועל כן בתהליך מילוי הטפסים הקפידו למלא את התאריכים באופן מדויק בכדי לא להגיע למצב שבו אתם נאלצים להתמודד עם רשויות ההגירה שנוטות לראות בעין לא יפה (בלשון המעטה) ניסיונות להישאר במדינה מעבר לתוקף.

הגעה פיזית למשרדי ש.מ אשרות

דרך נוספת להוציא ויזה היא דרך הגעה פיזית לש.מ אשרות שממוקם בעיר תל אביב. נדרש להודיע מראש על הגעתכם ולמלא במקום את הטפסים שכוללים בין היתר טופס באנגלית הכולל שאלות אישיות כמו גם פרטים אודות העיסוק שלכם, העלאת שתי תמונות פספורט עדכניות וכן תשלום אגרה אותו משלמים במקום. אולם, התהליך של הוצאת ויזה להודו עבר תהליך חיובי מאוד בזכות הנגשת המידע והאפשרות להוציא את הוויזה דרך חברות מתמחות שמציעות שירות של מילוי פרטים בעברית באופן מהיר ויעיל, וקבלת הוויזה בפרק זמן של מספר ימים ולעיתים אפילו תוך 48 שעות. זכרו, ללא וויזה בתוקף לא תוכלו לעלות על המטוס עוד בישראל ועל כן עדיף לבצע את התהליך לפחות כשבוע וחצי עד שבועיים לפני מועד הטיסה, ולשמור עותקים של הוויזה אצלכם בתיבת המייל כמו גם באופן מודפס.