ע"פ הערכות, כ 40% מהנשים חוות נשירת שיער בדרגות חומרה משתנות. החדשות הטובות הן שניתן ליצור שינוי ולעכב את הנשירה, באמצעות השיטות אותן נציג לכם בסקירה הבאה.

סובלת מנשירת ושיער דליל? לא מדובר בסוף הסיפור

התופעה של נשירת שיער היא תופעה שרבים חוששים לדבר עליה, וזאת מתוך בושה הנלווית לנשירה מסיבית שגורמת לא רק לדילול שיער אלא גם לפגיעה ממשית בביטחון ובדימוי העצמי של כל אישה. לצערנו, קשר השתיקה שנוצר סביב התופעה אינו משקף את המצב במציאות וזאת בשל העובדה כי ע"פ הערכות נשים רבות כאן במדינת ישראל סובלות מנשירה שעלולה להיות קלה ובמקרים רבים גם חמורה. בשונה מהתקרחות גברית, התקרות אצל נשים באה לידי ביטוי לרוב בדלילות בשיער כמו גם קרחות באזורים שונים, בשונה מגברים שסובלים מנשירה שמתרחשת לרוב בקו הראשון של השיער. אם את בעצמך סובלת מנשירה, חשוב קודם כל לדעת שאת לא לבד ומדובר בתופעה נרחבת ומוכרת שעלולה להתרחש גם בגילאים צעירים וגם בגילאים מבוגרים. לפני שנתחיל לדבר על התופעה ולהסביר את הדרכים להתמודדות, רצוי לקרוא מאמר מפורט בנושא התקרחות אצל נשים וזאת מתוך מטרה לרכוש ידע דרך מקור מהימן בו ניתן להיעזר לטובת התגברות על הנשירה. בכדי לסייע לך בהתמודדות, ריכזנו את הסיבות ואת דרכי ההתמודדות, כך שגם את תוכלי ליצור שינוי מהותי.

מהן הסיבות לנשירת שיער?

למרות שנשירת שיער היא תופעה מוכרת, חשוב קודם כל לפנות לרופא כדי לבדוק האם מדובר בבעיה רפואית שגורמת לבעיה. מחלות שגורמות לנשירת שיער כמו אנמיה, ובהתאם לכך מחסור בברזל, עשויות להשפיע על שיער ועל קצב צמיחת השיער. זאת ועוד, שימוש קבוע במכשירים פולטי חום כמו פן או החלקת שיער עלולים גם הם לגרום לנשירה, בעקבות היחלשות סיב השיער. לחץ נפשי, תזונה לקויה (תזונה לקויה עשויה למעשה להיות סיבת המוות של אנשים רבים בעולם) וחוסר איזון הורמונלי מהווים גם הם סיבות לנשירה, אולם חשוב לזכור כי הסיבות משתנות מאישה לאישה ולכן צריך לקבל אבחון דרך רופא עור ובהתאם לכך לקבוע תוכנית טיפול פרטנית, בהתאם לרקע הרפואי, גיל והרגלים.

התקרחות אצל נשים: יש דבר כזה, ויש מה לעשות

טיפול בנשירת שיער

החדשות הטובות הן שכיום ישנם לא מעט טיפולים שיכולים לסייע להתמודדות עם נשירת שיער. אחד הטיפולים האפשריים הוא טיפול השתלת שיער המתבצע באמצעות טכנולוגיה מתקדמת. את הטיפול מבצעים אצל רופא שעבר הסמכה בתחום, הן כאן בישראל או בעולם. מדובר בשיטה יעילה לטובת שיפור מראה השיער, וזאת בשל תוצאות מעולות אותן ניתן לקבל זמן קצר לאחר הטיפול. נוסף לכך, ניתן להיעזר בטיפול תרופתי אותו ניתן לקבל באמצעות מרשם רופא, ובהמלצתו בלבד. נוסף לכך, שינוי בהרגלי התזונה הכולל גם שימוש בתוספי תזונה בהתאם לצורך ולהמלצות רפואיות מהווה דרך להתמודד עם נשירה מסיבית, בשל העובדה כי חלק מהותי מהנשירה מתרחש על רקע של תזונה לקויה וחוסרים תזונתיים בכל הקשור לצריכה של חלבון וברזל אשר הם חיוניים לצמיחת השיער.

לסיכום, התקרחות אצל נשים היא תופעה מוכרת וכואבת מבחינה נפשית. זכרי כי אין מדובר בסוף הסיפור אלא באמצעות בדיקות, שינויים בהרגלי התזונה, תרופות ותכשירים רפואיים וכן שינוי משמעותי בהרגלי טיפוח השיער ניתן להתמודד עם התופעה ואף לעצור אותה, כל זאת בליווי מצד אנשי מקצוע כמו רופא עור, תזונאית וכן חברות המתמחות בתחום.

 

**כל הנאמר במאמר לא מהווה המלצה או חוות דעת רפואית.

המידע מתוך אתר קופת חולים כללית.