ישנם מצבים רפואיים מסוגים שונים שכולנו מכירים וחווינו ברגעים שונים בחיים, בהם יש לטפל באופן ספציפי בבעיה כלשהי ולאחר מכן אפשר לחזור לשגרת חיים רגילה. כך למשל, כאשר אנו סובלים מצינון וקשיים בנשימה, נדע לגשת לרופא, לקבל טיפול להקלת התסמינים וכן סביר להניח שהוא ינסה לבדוק מה מקור הבעיה ואם ניתן לטפל בו. לעומת זאת, ישנם מצבים רפואיים כרוניים, כאלו שדורשים ממי שסובל מהם הקפדה על שגרת חיים מסוימת שלפעמים כוללת הימנעות מדברים מסוימים, לפעמים מאלצת בדיקות קבועות וניטור של הבעיה, לעיתים מצריכה שימוש תדיר בתרופות והרבה פעמים משלבת את כל הדברים הללו גם יחד. דוגמה לכך היא מחלת הסוכרת המחייבת את מי שסובל ממנה לטיפול תרופתי ספציפי וכן לבדיקה קבועה של רמות הסוכר בדם, על מנת להבין שהן לא חורגות מעבר לנורמה. אם גם אתם סובלים מסוכרת שהתגלתה ממש לאחרונה או שמישהו קרוב אליכם סובל מכך, חשוב להבין איך להשתמש בערכה הביתית למדידת רמות הסוכר ואנו רוצים להסביר כעת איך זה עובד, אבל קודם כמה מילים על הסוכרת.

מהי סוכרת?

בגדול ישנם שני סוגים מרכזיים של סכרת. הסוג הראשון זו סוכרת נעורים שמתפתחת בגיל צעיר והשנייה היא סוכרת רגילה שמתרחשת אצל מבוגרים ועשויה להתפתח אצל כל אחד בשלב מסוים בחיים, ובעוד מדובר על שתי מחלות שונות במובנים רבים, הצורך בניטור קבוע של רמות סוכר בגוף הוא משותף לשתיהן. על מנת לדעת כמה סוכר יש בדם והאם מדובר על כמות תקינה או על חריגה מסוכנת מהנורמה, חולי סוכרת צריכים להשתמש במכשיר לבדיקת סוכר שמראה את כמות הסוכר המשוערת בדם במידת דיוק די גבוהה נכון להיום. כך משתמשים במכשיר.

תהליך הבדיקה

הבדיקה היא למעשה בדיקת דם פשוטה למדי, מה שאומר שבכל בדיקה יש להקיז כמות דם קטנה מהגוף. עושים זאת מהאצבע ביד וחשוב מאד שהידיים יהיו יבשות ונקיות ובמיוחד לא לבצע חיטוי באמצעות אלכוהול שעלול לפגום בתוצאות הבדיקה.

ערכת הבדיקה מגיעה עם המכשיר שמבצע את המדידה שפועל באמצעות סוללות וכן יש לרכוש באופן קבוע מקלוני בדיקה ודוקרנים להקזת דם. בשלב הראשון מכניסים למכשיר את מקלון הבדיקה ומדליקים אותו. מכאן לוקחים בכל פעם דוקרן חדש ומקיזים טיפת דם מהאצבע אותה יש למרוח בעדינות על הצד החשוף והחיצוני של מקלון הבדיקה שהכנסנו למכונה. לאחר מספר דקות רמת הסוכר בדם תופיע על המסך.

מדריך מעשי: איך למדוד סוכר בבית עם מכשיר לבדיקת סוכר?

מה מיוחד בבדיקה הביתית?

חשוב להבין כי ניטור הסוכר אצל סוכרתיים הוא חשוב פעמים רבות באופן נקודתי, אבל חשוב לא פחות למדוד את רמות הסוכר בדם לאורך זמן על מנת לקבל תמונה ברורה איך מתמודדים עם הבעיה. במדי הסוכר הביתיים יש זיכרון פנימי וכך אפשר לשאוב נתונים חשובים על רמות הסוכר לאורך זמן.

למה למדוד בבית?

אם נלך הרבה שנים אחורה, נראה כי חולי סוכרת היו מוגבלים בהחלט שכן הם נדרשו להגיע בתדירות גבוהה למרפאות ולבתי החולים על מנת לבדוק את רמת הסוכר בדם. כיום הבדיקה הביתית מחליפה את השיטה הזו לחלוטין ולא צריך להגיע למקום מיוחד בשביל לעשות אותה וכן ניתן לקחת אותה מחוץ לבית לעבודה, מפגשים חברתיים ואפילו טיולים.

כיום נראה כי מדובר בשיטה המקובלת והנוחה ביותר למדידת רמות הסוכר בגוף ואין ספק שזה משהו שמקל על חולי סוכרת במידה רבה. עם הזמן השימוש יהיה ברור, קל ונוח יותר. בהצלחה.